luni, 21 noiembrie 2011

O zi de toamnă în pădure

O zi însorită reprezintă o invitaţie la drum pentru micii iubitori de natură.
Dimineaţa totul era alb, cristalele brumei străluceau diafan pe firele de iarbă, pe frunzele căzute, pe ramurile copacilor.
Fotografiile au fost făcute de Rodinciuc Cătălina, Franciuc Cecilia, Enoiu Rebeca şi Asofronie Lidia din clasa a VI-a A.
La amiază pornim spre pădure. Pădurea este liniştită, doar un piţigoi albastru ciripeşte scurt de pe o creangă înainte de a-şi lua zborul.
Ne-am propus să descoperim unde se adăpostesc vieţuitoarele pădurii. Nu e chiar aşa uşor să aflăm. Am găsit câteva adăposturi, un cuib, o vizuină dar nu e nimeni acasă.
Sub covorul de frunze am mai găsit un melc limax şi un miriapod care dormeau adânc. Muşchii de pe copaci şi crăpăturile din scoarţă reprezintă şi ele adăposturi pentru insecte sau păianjeni.
Apa unui pârâiaş de la marginea pădurii era îngheţată. Locuitorii lui dorm sub acoperişul de gheaţă.
Băieţii au construit un adăpost, o colibă din crengile uscate găsite prin pădure, iar fetele au aranjat o "masă festivă" la o buturugă acoperită cu muşchi de pământ.
La ieşirea din pădure copii au găsit un păpuriş şi n-au rezistat tentaţiei de a se bucura de jocul cu fulgii argintii de papură învălmăşindu-se ca o prevestire a zăpezii ce trebuie să vină.

Pădurea la asfinţit. Fotografii realizate de Bilauca Bogdan, clasa a X-a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu