luni, 1 august 2011

Întâmplări cu păsări

Acum un an, cam prin luna mai sau iunie, am mers în grajd să dau de mâncare la porumbei. Când am intrat pe uşă, am văzut pisica cum se furişa dar eu nu ştiam de ce. Când m-am uitat mai bine, un pui de rândunică era pe jos, căzut din cuibul de lut şi paie. Am strigat la mâţă şi a plecat. Dar când am vrut să ridic puiul şi să-l pun la loc în cuib, el a zburat singur afară. Atunci mi-am dat seama că nu era un pui ci unul din părinţi. Eu am mai salvat şi altădată păsări, adică porumbeii mei de ulii şi de pisică.
Daniş Vasile - clasa a VI-a B


Este vară. Eu m-am dus lângă un măr, la umbră în grădină, să citesc câteva din poeziile lui Mihai Eminescu. Deodată a căzut o păsărică din copac. M-am uitat cu atenţie şi mi-am dat seama că era un pui de pasăre care nu putea zbura. Eu i-am făcut o căsuţă din lemne şi i-am dat apă şi mâncare. Aşa a trecut cam o săptămână. Păsărica s-a făcut bine şi de atunci zboară şi vara îşi face un cuib în copacul acela.
Şfabu Andreea - clasa a VI-a B


Într-o zi de primăvară, pe când aveam doar 6 ani şi stăteam toată ziua la joacă cu prietena mea Ligia, am văzut o rândunică cu o aripă ruptă care nu putea zbura. Ni s-a facut milă de ea şi pentru că ne temeam să nu o mănânce cumva pisicile, am luat-o uşor şi am dus-o într-o căsuţă pentru păsărele luată din gradina Ligiei dintr-un copac.
- Şi acum, ce să facem cu ea? Nu o putem lăsa aici, spuse Ligia speriată.
- De ce nu? Doar aici nu o poate mânca pisica, am spus eu nepăsătoare.
- Da, dar oricum va muri de foame, de sete sau de durere. Şi nici măcar nu poate zbura. Nu e mai bine să o îngrijim noi? Şi aşa vom face o faptă bună!
- Ai dreptate, hai să facem cum zici tu! Şi am încercat să o îngrijim cum am ştiut mai bine. Mai întâi am luat nişte pâine şi am fărâmiţat-o mărunt, i-am dat să mănânce, iar într-un dop mai mare i-am pus apă ca să bea.
- Bine, de mâncare i-am dat, dar acum ce facem cu aripa ei?
- Nu ştiu, hai să-l chemăm pe tata, poate ne ajută el.
- Bine.
În timp ce noi ne-am dus să-l chemăm pe tatăl Ligiei, rândunica a zburat.
Pentiuc Silvia - clasa a VI-a B

Un comentariu:

  1. foarte frumos.
    mie imi plac foarte foarte mult pasarile,le iubesc!
    Alina si Florin.

    RăspundețiȘtergere