joi, 15 aprilie 2010

Ziua Rezervaţiei "Făgetul Dragomirna"


Am avut bucuria să fim astăzi împreună, elevi, dascăli, invitaţi pentru a marca, aşa ca în fiecare an, un eveniment ecologic foarte cunoscut, este vorba despre “Luna Pădurii”. În plus, astăzi mai avem două evenimente de sărbătorit. Este vorba despre Ziua Rezervaţiei "Făgetul Dragomirna" dar şi de parcurgerea de către Rangerii Juniori a unui an de activităţi remarcabile.
Cu această ocazie am pregătit un program variat care s-a desfăşurat într-o atmosferă veselă.

La început am prezentat un material în power point prin care inimoşii Rangerii juniori de la şcoala noastră au povestit cum au cunoscut pădurea şi ce au făcut pentru ea.
În partea a doua a întâlnirii, Rangerii juniori ne-au încântat cu un scurt program artistic: o poveste (Povestea pădurii), un cântec (Vino în păduricea verde), o poezie (Prietenii pădurii).

Pentru activitatea desfăşurată în decursul anului, Rangerii juniori au fost premiaţi cu diplome şi agende.

Am invitat şi copii din clasele I-IV cărora dorim să le transmitem cunoştinţele noastre. Cu cât vom şti mai multe despre pădure, cu atât o vom preţui mai mult. Nu doar adulţii sunt chemaţi să facă ceva pentru pădure ci şi copiii.

Pentru ei am organizat un concurs. Deşi erau foarte emotionaţi, micuţii au dat răspunsurile bune şi au primit calificativul maxim.

Au fost foarte bucuroşi să primească diplome chiar de la prietenii lor mai mari, Rangerii juniori. Apoi ne-am fotografiat împreună.

La finalul programului nostru au avut loc discuţii cu invitaţii referitoare la materialele prezentate şi la activităţile desfăşurate.

Le mulţumim tuturor şi sperăm că anul viitor vom fi din nou împreună pentru a prezenta ce au mai făcut Rangerii Juniori pentru pădurile comunei şi pentru localitatea lor în general.

Fotografiile au fost realizate de Raluca Bidău, clasa a VII-a B

3 comentarii:

  1. Felicitari pentru frumoasele activitati educative pe care le organizati si desfasurati impreuna cu acesti copii pasionati de natura.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ati implinit un an de activitati frumoase si educative, iar evenimentul l-ati sarbatorit intr-un mod deosebit. Felicitari doamnei profesoare de biologie si rangerilor juniori !

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari, tineti-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere