luni, 27 iulie 2009

Activităţile rangerilor juniori



Chiar de la prima vizită în Rezervaţia Făgetum Dragomirna echipa de rangeri juniori a fost însoţită de domnul primar Dănuţ Solcan care ne-a vorbit despre valorile naturale şi culturale ale comunei Mitocu Dragomirnei şi, de asemenea, ne-a încurajat să-i solicităm ajutorul oricând avem nevoie.
În activităţile noastre am observat cu interes numeroase plante şi animale din pădure.
Ne-a surprins un animal simpatic din pădurile de foioase ce trăieşte în tufişuri şi pe crengile copacilor – pârşul de alun (Muscardinus avellanarius). Îşi construieşte un cuib sferic din iarbă şi frunze cam de 10-15 cm diametru. Este rudă cu veveriţa şi îi plac mai ales alunele. Iarna hibernează.
Am găsit mai mulţi pârşi. Locul lor preferat era în preajma cireşilor sălbatici unde aveau adunate rezerve de hrană sub forma unor grămezi de sâmburi.
După ce i-am privit le-am admirat agilitatea de căţărători. De la baza copacilor în câteva secunde ajungeau pe crengile cele mai înalte.
Pentru a evalua nivelul cunoştinţelor dobandite în activităţile rangerilor, am organizat concursul „Ce ştim despre pădure”.

Rangerii juniori, ajutaţi de părinţi, au confecţionat căsuţe pentru păsărele. Apoi căsuţele pentru păsărele au fost amplasate în copacii din pădure.

3 comentarii:

  1. M-am nascut si am crescut in Mitocul-Dragomirnei,sunt mandra sa aud peste ani numai lucruri bune despre scoala unde am invatat,mi-ar placea sa stiu despre fostii profesori,fostii colegi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este un proiect intradevar frumos ! multa bafta si felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  3. Este foarte interesant,atractiv si educativ . Dati un exemplu foarte bun oamenilor de pretutindeni. Va urez succes in continuare rangerilor.Multa bafta

    RăspundețiȘtergere