duminică, 23 septembrie 2012

Scolile planteaza copaci în cadrul unui eveniment fenomen la nivel global! ȘCOALA GIMNAZIALĂ MITOCU DRAGOMIRNEI a organizat o zi specială pe 21 Septembrie 2012 -Ziua Internațională a ONU pentru Pace.


          Pe 21 Septembrie 2012,  ȘCOALA GIMNAZIALĂ MITOCU DRAGOMIRNEI a plantat copaci alături de alte școli din întreaga lume. Primii copaci au fost  plantați la amiază în Oceania, apoi pe celelalte continente: Asia, Europa și Africa, iar lanțul de copaci va ajunge în cele din urmă și în cele două Americi. Iar toate acestea au avut loc într-o singură zi!
       
   
Acest eveniment a dobândit din ce în ce mai mult succes an de an.
 De exemplu, anul trecut, peste 5000 de școli din 132 de state de pe glob au plantat 600 000 de copaci în cursul acestei zile. Iar anul acesta evenimentul va avea o amploare și mai mare.
          Plantarea de copaci este importantă pentru noi toți. Mai întâi, pentru că ne amintește de natură și de importanța protejării ei. În alt doilea rând, a fost  aleasă acestă zi a Păcii Mondiale pentru a marca pacea și continuitatea vietii. Cu activitatea noastră de plantare din această zi vom contribui și vom ajuta Organizația Natiunilor Unite să atingă cele opt obiective globale de dezvoltare ale mileniului. De aceea, invitam pe această cale presa și media locală să ne ajute în demersul nostru din 21 Septembrie 2012 și să facă public importanța evenimentului la care școala noastră ia parte.
          Plant a tree for Peace 2012 - este o campanie organizată de Learning about Forests - LEAF și ENO-Environment Online, o școală globală virtuală pentru creșterea responsabilității față de mediu și dezvoltarea sustenabilă.
Școlile din întreaga lume abordează aceleași subiecte cu privire la mediul
înconjurător și împărtășesc rezultatele activității de învățare în comunitățile din care provin și lumii întregii pe internet.
          Activitatea a fost coordonată de profesorul pentru învățământ primar Ștefură Anna și prof. Vasilescu  Didina.  La plantarea copacilor au participat: elevii claselor I B, a VIII-a C, precum și elevii clasei a III-a B împreună cu prof. Zenoveiov Ana Marina, elevii clasei a V-a B alături de prof. Croitoru Carmen  și prof. Turcu Narcisa. Au salutat această activitate si părinții elevilor care au ajutat la activitatea de plantare dar si d-na director prof. Corbu Domșa Daniela Lăcrămioara care i-a felicitat pe elevi pentru inițiativă. Cei 50 de elevi participanți au plantat un număr de 25 de copaci  în grădina școlii.

Profesor pentru învățământ primar Ștefură Anna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu